IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Бекер: Падението на една спортна легенда

29 април 2022 14 30

Дали ще влезе в затвора, ще се разбере днес!

БГНЕС

БГНЕС

Днес Борис Бекер ще научи съдбата си, а именно дали ще влезе в затвора. 54-годишният бивш тенисист е съден за измама заради това, че е укрил стотици хиляди британски паунда. Трикратният шампион от Уимбълдън, който в последните години се изявяваше като спортен коментатор, може да бъде осъден на до 7 години затвор.

Германецът беше признат за виновен по-рано този месец по четири обвинения по Закона за несъстоятелността. Съдът в Лондон изслуша как той е прехвърлил 350 хиляди британски паунда по други сметки, скрил е имот в Германия и не е декларирал 75 хиляди британски паунда в ИТ фирма, както и заем от 700 хиляди британски паунда.

Бащата на четири деца беше законово задължен да разкрие всичките си активи, след като беше обявен в несъстоятелност (фалит) през 2017 г., но очевидно не го е направил и е продължил да живее живота си в охолство.

Бекер, който спечели сърцата на феновете на тениса през 80-те години със своя стил на игра, беше подкрепян в съда от приятелката си Лилиан де Карвальо Монтейро по време на цялото дело. Покрай евентуалната си присъда Борис се сдобри и с отчуждената си съпруга – Лили Бекер, от брака му с която е и най-малкото му дете – 12-годишният Амадеус.

Живеещият в Лондон бивш номер едно в света на тениса е изправен и пред загуба на доходоносни договори с телевизионни мрежи по целия свят, включително работата му като експерт на Би Би Си на Уимбълдън. Майката на Бекер – 86-годишната Елвира Бекер, по-рано този месец помоли съдията да не изпраща сина ѝ в затвора, казвайки, че той е „прилично момче като цяло“.

По време на процеса Бекер обясни на съдебните заседатели как точно неговото състояние от 38 милиона британски паунда е било погълнато от кариерата му, от скъпия му развод с първата му съпруга Барбара, от плащанията за издръжка на по-големите му три деца, както и за скъпи ангажименти, свързани с начина му на живот.


Шесткратният шампион от Големия шлем каза, че е бил „шокиран“ и „смутен“, когато е бил обявен в несъстоятелност на 21 юни 2017 г. заради неплатен заем от над 3 милиона британски паунда, с които си е купил вила в Майорка, Испания.

Вчера Борис беше забелязан на среща с режисьора на документални филми Джордж Чигнел в Лондон, като предвид финансовото си положение, той, най-вероятно е склонен да продаде правата за биографията си на някоя телевизия и по тях да бъде направен филм.

Пред съда, именитият германец, който живее в Обединеното кралство от 2012 г., каза още, че си е сътрудничил с попечители, натоварени със защитата на активите му, дори предлагал брачната си халка и разчитал на съветници, които управлявали живота и парите му. Бекер обаче все пак беше признат за виновен за неразкриване на имущество и умишлено укриване на дългове.

Според вестник Daily Mail Бекер е получил 950 хиляди британски лири от продажбата на автокъща на Mercedes, която притежава в Германия, които са били платени по бизнес сметка. После обаче той е използвал парите като „касичка“ за лични разходи, включително 7600 британски лири за училищни такси на децата си, почти 1000 британски лири в Harrods и плащания, направени към Ralph Lauren, Porsche и др. Съмнителна е и покупката на апартамента в Челси за 2,5 милиона британски лири, обитаван от дъщеря му Анна Ермакова (на снимката долу), която беше зачената по време на скандалната сексуална среща на Бекер със сервитьорката Анджела Ермакова в лондонския ресторант Nobu през 1999 г.

Борис също така беше осъден за опит да прикрие собствеността на своята вила за 1,8 милиона британски паунда в родния си град Лаймен, Германия. Бекер беше признат за виновен и за прехвърляне на £356,000 на девет човека, включително по сметките на бившата си съпруга Барбара – майка на двамата му големи сина Ноа и Елиас (на снимката долу) и на отчуждената си съпруга Шарли „Лили“ Бекер.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари